Перше заняття з курсу "Сервіс YouTube"

Як зареєструватися на YouTube. Як додавати своє відео.

Цього тижня ми познайомимося з сервісом YouTube.
YouTube - це безкоштовна онлайн-служба для роботи з потоковим відео, яка надає можливість всім бажаючим переглядати та надсилати власне відео. Завдяки простоті та зручності використаня YouTube став одним з найпопулярніших сервісів для розміщення відеофайлів.  
Даний сервіс був створений в лютому 2005 року трьома колишніми робітниками Paypal в Сан-Бруно, Каліфорнія. Вони використали технологію Flash Video (flv), яка дозволяє отримати хорошу якість запису при невеликому об'ємі переданих даних. Проект став хорошим засобом розваг і сформував власне товариство. За даними статистики аналітичної компанії Alexa цей сервіс обігнав за популярністю соціальну мережу MySpace.  
В листопаді 2006 року була завершена покупка YouTube компанією Google за 1,65 мільярда доларів. До покупки YouTube уGoogle був сервіс схожого спрямування — Google Video. Представники Google не планують його закривати, а будуть використовувати його як місце для пошуку відео за всіма відеохостінговими сайтами. На даному етапі пошук Google Video включає і YouTube.

Для того, щоб можна було не лише переглядати, а й додавати своє відео, необхідно мати акаунт Google. Якщо у вас немає акаунта, треба його створити (пункт 1). Якщо у вас уже є акаунт, пропустіть пункт 1 і перейдіть до пункту 2.

1. Створення акаунта YouTube.

І так щоб почати і зареєструватися в YouTube, вам потрібно на своєму комп’ютері запустити інтернет-браузер, потім в панелі адреси ввести і перейти подальшого адресою www.youtube.com
Після чого у вашому інтернет-браузері відкриється головна сторінка сайту YouTube, в якій вам потрібно буде навести курсор миші на кнопку «Увійти» і один раз натиснути ліву кнопку миші.
Далі на вашому комп’ютері відкриється сторінка, в якій вам потрібно буде перейти по посиланню «Створити обліковий Запис», щоб перейти за посиланням «Створити обліковий Запис», вам потрібно навести курсор миші на цю ссилку і один раз натиснути ліву кнопку миші.
Після всіх дій на комп’ютері відкриється сторінка реєстрації, в якій вам потрібно буде ввести необхідну інформацію.
І так у рядку «Як вас звати» вводимо своє ім’я та прізвище.
Потім в рядку «Додаткова адреса ел.пошти», ввести адресу електронної пошти, якщо у вас ще немає свого поштового ящика, то ви можете переглянути інструкцію про те, як створити свою поштову скриньку.
Далі в пункті «Придумайте пароль» введіть пароль для входу на свою сторінку в YouTube.
Потім у полі «Підтвердіть пароль» вказуємо пароль, який ви вказали в полі «Придумайте пароль».
Зверніть увагу: свій пароль обов’язково запишіть в текстовий блокнот на своєму комп’ютері, якщо ви забудете свій пароль, то ви зможете подивитися свій пароль у текстовому документі.
Наступним поле «Дата народження», вказуємо число, місяць і рік свого народження.
Далі в пункті «Стать» вказуємо свій підлогу.
В полі мобільний телефон можна залишити порожнім, але якщо ви хочете прив’язати свій номер телефону на своїй сторінці, то ви можете вказати свій номер телефону в дане поле.
Тепер нам потрібно ввести код з картинки в спеціальне поле, вибрати свою країну проживання, поставити галочку напроти пункту «Я приймаю Умови використання та погоджуюсь з політикою конфіденційності Google».
Після всіх виконаних дій вам залишається натиснути на кнопку «Далі».
Коли ви натиснете на кнопку «Далі», на вашому комп’ютері з’явиться наступний крок реєстрації в Youtube.
Зверніть увагу: при реєстрації у вас може з’явитися сторінка, в якій вас попросять підтвердити свій аккаунт.
Якщо у вас не з’явилося дана сторінка, то вам потрібно пропустити цей крок.
І так щоб підтвердити свій аккаунт вам потрібно в спеціальному віконці «Телефон ввести» десять цифр свого телефону, потім в пункті «Вкажіть спосіб отримання кодів», встановити галочку напроти пункту «Текстове повідомлення (SMS)» і натиснути на кнопку «Продовжити».
Коли ви натиснете на кнопку «Продовжити», на ваш номер телефону прийде безкоштовне смс-повідомлення з кодом, який вам потрібно буде ввести в спеціальне віконце і натиснути на кнопку «Продовжити».
Коли ви введете код і натиснете на кнопку «Продовжити», на вашому комп’ютері відкриється сторінка, на якій ви побачите повідомлення про те, що на ваш поштовий ящик, який ви вказували при реєстрації надіслано лист з підтвердженням.
Щоб завершити нашу реєстрацію в YouTube, нам залишається перейти в свою поштову скриньку і відкрити лист.
І так відкриваємо прийшов лист, потім наводимо курсор миші на посилання і один раз натискаємо ліву кнопку миші.
Після того як ви перейдете по посиланню, ваш профіль YouTube буде зареєстровано, а також на вашому комп’ютері відкриється сторінка, в якій вам буде запропоновано додати свою фотографію, але робити цього не будемо і натиснемо на кнопку «Далі».
Коли ви натиснете на кнопку «Далі», в вашому інтернет-браузері відкриється сторінка з привітаннями, про те, що ви успішно зареєструвалися в YouTube.
Щоб завершити реєстрацію в YouTube, вам залишається натиснути на кнопку «Назад до сервісу YouTube».

2. Як додати своє відео на YouTube


Тепер, коли Ви зареєструвалися в YouTube, можна завантажити свої відео. Для цього дотримуйтесь покрокової інструкції Як завантажити відео на Ютуб:
Завантажувати відео на Ютуб можна тільки власні, в форматах, перерахованих внизу статті і тривалістю не більше 15 хвилин.
Для тих, хто завантажив більше 10 відеороликів, завжди дотримуючись авторські права та інші умови відеохостингу (читайте при реєстрації на YouTube), обмеження тривалості відео не більше 15 хвилин знімається (читайте: як зняти обмеження )
Отже,
1. Для того, щоб завантажити відео на створений аккаунт в Ютубі, клацніть ДОДАТИ ВІДЕО:
vid
2. Необхідно відразу після реєстрації в Ютубі створити власний канал. Для тих у кого ще немає свого каналу, потрібно вибрати ім'я користувача та натиснути ДАЛІ:
vid2
3. Канал створений. Клацніть ГОТОВО!:
vid3
Як завантажити відео на YouTube. Крок 3
4. Щоб завантажити відео на свій доданий канал, сміливо тисніть ДОДАТИ ВІДЕО.
Налаштуйте профіль, конфіденційність і багато іншого, перейшовши в НАЛАШТУВАННЯ:
vid4
5. Ви можете завантажувати не тільки один відеофайл, але й відразу декілька файлів, а також запис з вебкамери.
Для додавання відео натисніть ВИБЕРІТЬ ФАЙЛИ НА КОМП'ЮТЕРІ. У вікні, знайдіть необхідне відео і клацніть Відкрити:
vid5

6. Почалося завантаження ролика на Ваш канал в Ютубі. Поки файл завантажується напишіть назву відео, його опис і теги. Виберіть категорію відео з випадаючого списку та конфіденційність. Після завершення завантаження, починається його обробка.
Коли обробка відео закінчиться, Ви побачите повідомлення "Завантаження завершено". З'являються значки відео, одне з яких буде головним оформленням. При редагуванні відео можна поміняти його значок, вибравши будь-який з запропонованих трьох варіантів (значок зміниться не відразу):
vid6

6. Завантажені Вами відео можна відредагувати → перебуваючи в своєму каналі, перейдіть в МЕНЕДЖЕР ВІДЕО.
У Менеджері Відео, ви побачите повний список завантажених роликів і зможете змінити інформацію про відео, поліпшити, додати анотацію, титри ...
Клацніть ЗМІНИТИ. Після зроблених змін, не забудьте Зберегти зміни:
vid7

У лівому верхньому кутку відкритого Менеджера відео можна знову завантажити відео в YouTube, клацнувши Завантажити.
Щоб уникнути помилки при завантаженні відео, завантажуйте відео в максимально високій якості, розміром не більше 20 ГБ.Завантажуйте відео, користуючись тільки сучасними браузерами (бажано останніми версіями) і відключіть антивіруси.
Якщо відео завантажується надто довго, можливо ви намагаєтеся завантажити не підтримуваний YouTube формат файлу. Цей процес займає від декількох хвилин до декількох годин, що залежить від розміру і якості відео.
Формати відео, які підтримує Ютуб на сьогоднішній день: MPEG4, 3GPP, MOV, Файли MPEGPS, WebM, AVI, WMV, FLV.

Аудіо та графічні файли перетворюйте в слайд-шоу, а файли MSWMM і WLMP в відео формату WMV.

Комментарии

Отправить комментарий

Популярные сообщения