Третій тиждень занять курсів ІКТ

Деякі секрети сервісу Youtube.



Ви вже дізналися як додавати відео та редагувати його. Тепер я вам розповім які ще є секрети в Youtube.
В цій статті я постараюсь розповісти Вам про деякі з варіантів розширеного пошуку на YouTube з використанням спеціальних фільтрів та параметрів.
По замовчуванню, YouTube відображає на своїй головній сторінці ті відео, які на його думку, можуть нас зацікавити. Для цього він визначає країну, в якій ми знаходимось, та відбирає ті відео, які максимально актуальні нашому місцезнаходженню. Ще одним із стандартних фільтрів може бути підбір відео, схожих за тематикою до тих, які ми переглядали деякий час назад. 
Перелічені варіанти будуть підходити абсолютно для всіх відвідувачів сервісу. Якщо ж Ви є авторизованим користувачем YouTube, то тоді на першому плані будуть ті відео, які завантажені з каналів, на які здійснена підписка. 
Це все, звичайно, дуже добре, у більшості випадків, коли немає чим зайнятись, такі можливості дійсно допомагають швидко знайти щось цікаве та “вбити” час. Але що ж робити коли ми конкретно знаємо, що нам потрібно, а стандартний рядок пошуку нам пропонує не те що треба?
Для вирішення таких ситуацій я пропоную Вам розглянути декілька додаткових фільтрів та параметрів пошуку на YouTube. Я сам зовсім недавно про них дізнався, і впевнений, що багато з Вас також не чули про них, або не використовували їх на практиці. Мені дуже сподобався такий метод, адже він дійсно заощаджує багато часу, який зазвичай витрачається на пошуки потрібного відео.
Пошукова стрічка сервісу дозволяє уточнювати свої запити за допомогоюпараметрів, які досить легко запам'ятати. Використовуючи ці спеціальні слова, можна отримати набагато точніші результати пошуку. Варто також зауважити, що використовувати їх можна відразу по декілька штук, розділяючи між собою комами.
Пропоную розглянути декілька параметрів:

Пошук фільмів на YouTube 

Серед всієї маси відео на сервісі, тут можна знайти і повнометражні фільми, які можна переглядати абсолютно легально. Для того, щоб знайти, для прикладу, фільми з Брюсом Лі, достатньо до пошукового запиту, через кому, додати слово movie. Саме такий запит видасть для нас виключно повнометражні стрічки з цим актором в головних ролях.
bruce lee movie
Якщо Ви не хочете “вручну” вказувати параметр movie в своєму запиті, то можна також скористатись готовою підказкою. Для цього коли буде введений сам запит, варто натиснути на кнопку Фільтри та обрати пункт Фільм. Ці варіанти дублюють одне одного, тому можна користуватись або тим, або тим.
bruce lee filter1

Пошук відео на YouTube за часом їх завантаження

Якщо Ви хочете обмежити результати пошуку для якогось запиту по часу, то для цього також можна використовувати фільтри. Бувають випадки, коли необхідно знайти “найсвіжіші” відео, або ж за певний проміжок часу. Для цього призначені наступні параметри:
hour” — пошук відео по запиту, які були опубліковані за останню годину.
“today” — пошук відео, які були опубліковані сьогодні.
“week” — відео за останній тиждень.
“month” — за останній місяць.
“year” — всі відео, які відповідають пошуковому запиту і були завантажені на протязі останнього року.
Застосовуються ці фільтри аналогічно до попереднього прикладу з фільмами. Також вони дублюються і у відповідній вкладці.
euromaidan filter
Для прикладу, давайте знайдемо всі відео, пов'язані з Євромайданом, які були завантажені на YouTube сьогодні.
euromaidan today

Пошук відео тільки високої якості (HD)

Тут все також просто, якщо необхідно знайти відео тільки в HD якості, додаємо до запиту примітку hd.
Якщо використовувати вкладку з фільтрами, то це має наступний вигляд:
HD filter

Пошук цілих плейлистів на YouTube

Бувають також випадки, коли буде доречним пошук не одного відео, а цілого плейлиста. Це може бути доцільно, коли використовувати YouTube в якості медіа центру, та відтворювати через нього кліпи або музику, хоча можуть бути і інші випадки. Для того, щоб реалізувати задумане, додаємо до пошуку слово playlist, не забуваючи відділити його комою.
playlist

Пошук відео за його тривалістю

Без зайвих слів пропоную два варіанти: пошук короткого відео (до 4 хвилин) —використовуємо параметр short; пошук довгого відео, з тривалістю 20 хвилин — параметр long.
Фільтри використовуються звичним способом. Присутні вони і у відповідній вкладці під рядком пошуку.
long short
Наостанок, пропоную Вашій увазі ще декілька параметрів, які можна використовувати для уточнення пошуку на YouTube:
3D” — пошук 3D відео.
“chanell” — пошук каналів YouTube.
“show” — пошук розважальних шоу.
“live” — пошук онлайн трансляцій.
“cc” — пошук відео з субтитрами.
В якості завершення хочу ще сказати декілька слів про відмінність того, як вказувати параметри пошуку. Я маю на увазі чи писати їх через кому в сам запит, чи вибирати із списку допустимих фільтрів.
Так от, якщо Ви одразу будете вказувати будь-який з розглянутих сьогодні параметрів через кому, то це буде гарантувати Вам, що потрібні результати відобразяться відразу. В тому випадку, коли буде задаватись сама пошукова фраза або слово, а потім вибиратись фільтр з вкладки, то першочергові результати пошуку будуть перезавантажуватись, для відображення уточнених результатів.
З цього всього можна зробити висновок, що ефективніше відразу прописувати параметри пошуку. Це буде ще більше заощаджувати Ваш час і допоможе уникати зайвого перезавантаження сторінки сервісу.
В будь-якому випадку вирішувати Вам, яким чином використовувати фільтри пошуку на YouTube і чи використовувати їх взагалі.


Як скачати відео з YouTube за допомогою онлайн сервісів

Сервіс SaveFrom.net

Даний сервіс надає багато інструментів, які дозволяють скачати відео з YouTube. Ви можете вставити адресу сторінки із відео у відповідному полі на сайті SaveFrom.net. Якщо ви знаходитися на сторінці YouTube, то добавте перед адресою домену префікс “ss“, наприклад: http://www.ssyoutube.com/watch?v=CFsP99whnMY. Якщо відео з YouTube розміщене на іншому сайті, то на початку адресної стрічки додайте “sfrom.net/“, наприклад: sfrom.net/http://how-to-do.org/yak-zibraty-rechi-ta-spakuvaty-jih-u-valizu/.Натисніть Enter і браузер вас автоматично перенаправить на сторінку із посиланнями на відео.

Комментарии

  1. Щиро дякую,цілком зрозуміло для використання,якщо не бракує часу і вкрай необхідно.

    ОтветитьУдалить
  2. Дякую, дуже цікаво, змістовно і корисно!

    ОтветитьУдалить
  3. Дякую. Дізналася для себе багато нового та корисного.

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения